Hakutulokset
Selaa tietokantoja
- Näytetään 1 - 3 / 3
Yhteenveto:
Kansainvälisenä yhteistyönä ylläpidetty, AGRIS on Yhdistyneiden kansakuntien elintarvike- ja maatalousjärjestön (FAO) koordinoima maatalous- ja metsätieteiden sekä lähialojen kirjallisuusviitetietokanta. Se sisältää sekä tavanomaista (lehtiartikkelit, kirjat) että vaikeasti tavoitettavaa "harmaata" kirjallisuutta. Noin 3 milj. viitettä alkaen vuodesta 1974. -- AGRIS is the international information system for the agricultural sciences and technology. It was created by the Food and Agriculture Organization of the United Nations (FAO) in 1974, to facilitate information exchange and to bring together world literature dealing with all aspects of agriculture. AGRIS is a cooperative system in which participating countries input references to the literature produced within their boundaries and, in return, draw on the information provided by the other participants. To date, 240 national, international and intergovernmental centres participate.
Yhteenveto:
Ympäristöalan viitetietokanta, jonka aiheina ovat mm. ilmastonmuutokset, ekologinen rakentaminen, saastuminen, kestävä maatalous, uusiutuvat energialähteet ja kierrätys. Tietokanta sisältää myös kokotekstejä. -- GreenFILE offers well-researched information covering all aspects of human impact to the environment. Its collection of scholarly, government and general-interest titles includes content on global warming, green building, pollution, sustainable agriculture, renewable energy, recycling, and more. The database provides indexing and abstracts as well as open access full texts.
Yhteenveto:
Luonnonvarakeskus tuottaa ja jalostaa Suomen ruoka- ja luonnonvaratilastot. Luonnonvarakeskuksen tilastointialueet ovat: 1) maatalouden rakenne, tuotantomenetelmät ja -panokset, peltokasvi-, puutarha- ja kotieläintuotanto, tuotannon vaikutukset ympäristöön sekä maataloustuotteiden hinnat, 2) metsien taloudellinen hyödyntäminen, puumarkkinoiden toiminta, metsien hoito ja metsien suojelu, 3) kalastus, vesiviljely, kalatalous ja kalastustuotteiden markkinointi, 4) elintarviketurvallisuus ja ravintotase. -- The Natural Resources Institute Finland produces and processes Finlands statistics on food and natural resources. The statistics include: 1) The structure of agriculture, production methods and inputs, agricultural, horticultural and livestock production, environmental effects of production, and the prices of agricultural products, 2) the commercial exploitation of forests, timber trade and markets, forest management and forest protection, 3) fishing, aquaculture, fisheries and fishing product marketing, 4) food safety and the balance sheet for food commodities.